Kampanjbild Dear Class of 2020

Linnéuniversitetet släpper singel med Ebba Witt-Brattström

Idag släpper Linnéuniversitetet, tillsammans med Ebba Witt-Brattström och musikproducenten Hampus Lindvall, singeln Dear Class of 2020 – en låt skriven baserad på framtidsråd till Sveriges gymnasieelever från några av Sveriges mest inspirerande personer.

– Att spela in Class of 2020 var en häftig upplevelse. Tankarna från universitetsfolk som det entusiastiska och smarta teamet redigerat ihop blev till ord som glödde – och växte – i min mun. Musiken var lika optimal. Jag kände mig bräddfull av framtidshopp!, säger Ebba Witt-Brattström.

Dear Class of 2020 är en modern elektronisk låt fylld av poppig hoppfullhet, med texten inläst i spoken word-form av Ebba Witt-Brattström. Musiken är skriven och producerad av Hampus Lindvall som till vardags producerar låtar till artister som Zara Larsson, Icona Pop och Benjamin Ingrosso.

Låten och dess framtidsråd riktar sig främst till de som går ut gymnasiet i vår och som möter en framtid som kan verka mörkare än på länge. När klimatkris, sociala orättvisor, politisk osäkerhet och nu även coronavirus fyller nyhetsflödet kan det vara svårt att se vad som är lösningen. För även när det ser som mörkast ut så är kunskap vägen framåt och ett verktyg för att möta både dagens och morgondagens utmaningar.

– Det här är ett nytt sätt för ett universitet att kommunicera på. Genom att möta en ung målgrupp med musikens hjälp hoppas vi kunna bidra till att kloka tankar kan leta sig in i ungdomarnas vardag. Fler måste se att utbildning är en nyckel för en hållbar framtidsutveckling, både för individen och för samhället i stort. Så vi hoppas att vi ska nå både djupare och bredare med låten än vad vi gör med vanliga annonser, säger Maja Rudhe, ansvarig för studentrekrytering för Linnéuniversitetet.

Syftet med låten är att ge råd till unga som ska ge sig ut i världen genom en uppmuntrande hälsning på vägen. Kunskaper är vägen framåt och kan komma i alla möjliga varianter. Linnéuniversitetet har också som alla lärosäten ett uppdrag att bredda sin rekrytering för att nå även dem vars bakgrund inte lika självklart gör att högre utbildning ses som ett naturligt alternativ för framtiden.

Om Låten

Råden till dagens unga i låten “Dear Class of 2020“ kommer från bland andra Babba C Rivera, Irena Pozar, Pernilla Baralt och Anna Brolin. Låten ”Dear Class of 2020” finns tillgänglig på Spotify och andra streamingtjänster och är även soundtrack i en video som både visar hur den blev till och sätter bilder på framtidsråden. Mer information finns att läsa på www.DearClassOf2020.se.

Låttexten är baserad på råd från:

Alexandra Strömberg
Företagsledare. Topp 3-placering på Ledarnas lista över framtidens kvinnliga ledare 2018. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Anna Brolin
Journalist på TV4. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Babba Rivera
PR-entreprenör

Carolina Klüft
Friidrottare, programledare. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Dilsa Demirbag-Sten
Frilansjournalist, grundare av Berättarministeriet

Ebtisam Ahmed Mohammedsalih
Student vid Linnéuniversitetet, utsedd till Årets IT-tjej 2019

Emely Crona Stenberg och Carro Levy
Poddmakare, Heja Livet.

Irena Pozar
Chefredaktör, Veckorevyn

Jarone Pinhassi
Professor i ekologi, Linnéuniversitetet

Jenny Borg
Spöktimmen. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Johan Bergh
Professor i skog- och träteknik, Linnéuniversitetet

Lars-Johan Jarnheimer
Styrelseordförande Telia. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Lena Ek
Styrelseordförande Södra

Maria Arnholm
Landshövding i Kronobergs län

Mathilda Tham
Professor i design, Linnéuniversitetet

Niklas Rådström
Professor i kreativt skrivande, Linnéuniversitetet

Per Bauhn
Professor i praktisk filosofi, Linnéuniversitetet

Pernilla Baralt
Generalsekreterare Unicef Sverige. Tidigare student vid Linnéuniversitetet.

Per Strömblad
Professor i statsvetenskap, Linnéuniversitetet

Peter Aronsson
Professor i historia och rektor vid Linnéuniversitetet