Kalmar slott

Digital e-hälsokonferens öppnar upp för större tillgänglighet

Covid-19 hindrar inte internationell konferens, tvärtom ger det större möjlighet till deltagande. Torsdagen den 17 september samlas 200 forskare från flera av världens kontinenter för två dagars digitalt symposium, ISHIMR 2020.

- När vi planerade programmet fick vi tänka till lite extra på de olika tidzonerna eftersom vi har deltagare från USA, Australien, Afrika och Europa, säger Evalill Nilsson, lektor och verksamhetsledare vid eHälsoinstitutet, Linnéuniversitetet.

Konferensens tema är ”Digitalisering för att förbättra patienternas hälsa, vård och välbefinnande” och under två dager kommer 200 forskare från 22 olika länder diskutera och avhandla ämnen som eHälsa, Big Data, informatik, AI, telemedicin och sociala medier.

- Konferensen illustrerar de allt större möjligheterna med digitaliseringen men samtidigt behovet av forskning. Linnéuniversitetet satsar ju extra mycket på detta och ligger långt framme inom området, säger Göran Petersson, professor i hälsoinformatik inriktning läkemedelsvetenskap vid eHälsoinstitutet, Linnéuniversitetet.

ISHIMR är en årlig konferens som flyttar runt mellan olika länder. I år är e-Hälsoinstitutet vid Linnéuniversitetet värd för konferensen.

- Det är tråkigt att vi på grund av pandemin inte kan träffas fysiskt i Kalmar. Men det innebär att fler forskare kan delta. Avstånden mellan världens forskare har minskat samtidigt som möjligheten till samarbete och delaktighet har ökat, säger Evalill Nilsson.