Dator liggandes i gräset

Förändringar och förnyelse av konferensen Eco-Tech

I 20 år har Kalmar varit hemmastad för Eco-Techs internationella miljökonferens och stora förväntningar har funnits inför den kommande konferensen 2020.

Under alla dessa år har konferensen gett möjlighet för forskare, studenter, företag och myndigheter från hela världen att sprida sina kunskaper inom miljöteknik, vatten- och miljöområdet, samt skapa en social och trygg atmosfär där man lär mycket av varandra.

- Tidigt i år påbörjades planeringen av det som skulle bli en trevlig sammankomst här i Kalmar igen den 23-25 november 2020, för den 12:e konferensen i rad, men COVID-19 har tvingat oss att ändra våra planer, berättar Jelena Lundström, projektassistent vid Linnéuniversitetet.

Istället får nu konferensen ett nytt liv DIGITALT. Faktum är att det är ett tidseffektivt och miljövänligt alternativt sätt att använda modern teknologi, spara resekostnader och minska negativ klimatpåverkan av transportmedel.

Idag är det vanligt att se människor sitta vid sina datorer, iPhone och media. Mobilitet blev en styrd aktivitet som färgar vår vardag och öppnar möjligheter till nya typer av samvaro samt utbyte av kunskap och erfarenheter.

- Inom akademin är digitalisering fortfarande en viss läroprocess när det gäller konferensutveckling för internationella deltagare. Men digitala konferenser och möten är vår framtid, ett kreativt arbetssätt med möjligheter till både differentiering, för att hantera en komplex miljö och publik, säger William Hogland, seniorprofessor, institutionen för biologi och miljö, fakulteten för hälso- och livsvetenskap vid Linnéuniversitetet.

- Så vi ser det som en utmaning, samtidigt som vi också ser fram emot att tänka nytt och följa nya trender och utvecklingar kring både nya arbetssätt och verktyg, avslutar Jelena Lundström.

Välkomna till digitala Linnaeus Eco-Tech 2020!

Mer information om konferensen hittar du här.