Forskarlunch

Forskarlunch på temat ledarskap skapade intresse

Forskarlunch på temat ledarskap lockade ett trettiotal nyfikna åhörare till Sliperiet i Pukeberg. Magnus Forslund, forskare vid Linnéuniversitetet föreläste om småländskt ledarskap och Mikael Tisell, tränare för Nybro Viking pratade ledarskap inom ishockeyn.

Magnus Forslund har länge arbetat med ledarskapsfrågan med inriktning på förändring. De senaste åren med ett projekt som heter Ledarskap i Småland. Många menar att det finns ett småländskt ledarskap - men vad är det?

– Vi säger att ledarskap är viktigt men vi pratar sällan om vad det innebär. Vi kanske skickar chefen på någon ledarskapsutbildning eller tar in någon konsult. Vi har samlat 70 företagsledare på workshop och försökt identifiera vad de uppfattar som unikt med småländskt ledarskap, berättar Magnus.

Mikael "Tisse" Tisell har varit ishockeytränare i många år både i Sverige och utomlands. Han berättar vad som är vikigt för honom när det gäller att få ihop en framgångsrik grupp.

– Jag strävar efter ett effektivt lag med hög energinivå. Vi ska kunna ställa krav på varandra men spelarna måste tycka att det är kul att komma till jobbet, säger Mikael.

Se hela forskarlunchen här: