Studenter under stipendiehögtiden

Vill du vara med och dela på 1,3 miljoner kronor?

Sök Sparbankstiftelsen Kronans uppsatsstipendium för 2020!

Sista ansökningsdag måndag 15/6!

Skriver du uppsats nu i vår? Eller blev du kanske klar med din uppsats i höstas? Har du som lärare eller kursansvarig någon eller några studenter som du tycker har kommit fram till reslutat som ska uppmärksammas lite extra? Då kan Kronans stipendier för 2020 vara av intresse!

Varje år delar Sparbanksstiftelsen Kronan ut ett antal stipendier till studenter vid Linnéuniversitetet. Förra året delades totalt 14 stipender ut och i år blir det minst lika många. Detta år ska det också firas lite extra då Sparbanksidén fyller 200 år i år. Detta uppmärksammar man genom att, förut­om de vanliga 900 000 kr, dela ut ytterligare 400 000 kr till framstående examensarbe­ten vid Linnéuniversitetet, Högskolan i Halmstad och Blekinge Tekniska Högskola. Ditt arbete kan premieras med 25 000 kr eller 50 000 kr - i  vissa speciella fal kan så mycket som 100 000 delas ut.

Arbetet ska visa prov på hög kreativitet – ny teknik – praktisk relevans – teknisk nytta - affärspotential – nyföretagande eller stor samhällsnytta inom välfärd, hälsovård och offentlig sektor. Grundläggande kriterier är akademisk nivå samt originalitet i idén eller arbetet. Examensarbetet ska vara på grund- eller avancerad nivå (minst 15 hp) och examinerat höstterminen 2019 eller vårterminen 2020 vid ditt lärosäte.

Ansök senast 15 juni: https://survey.lnu.se/Survey/25834

Kontakt vid frågor:

Läs mer om förra årets stipendiater.

Årets stipendiehögtid kommer äga rum 13 november  i Växjö.