Rymdkurs i Alpbach

Läs en rymdkurs i Alpbach i sommar

Om du studerar teknik eller naturvetenskap på universitets- eller högskolenivå och är intresserad av rymden kan du söka till Summer School Alpbach - en tio dagar lång sommarkurs i de österrikiska Alperna. Temat för sommarskolan 2020 är ” Comparative Plasma Physics in the Universe”.

Föreläsningar om tidigare upptäcker och aktuell forskning kommer att varvas med grupparbeten. Du och dina lagkamrater får, med stöd från forskare och experter inom olika rymdområden, själva förbereda ett uppdrag på årets tema. Sommarskolan är en utmaning.

Det är långa arbetsdagar och du förväntas tillämpa kunskaper och tekniker som du precis lärt dig. Ditt team består av internationella forskare och ingenjörer, och du behöver balansera vetenskapliga mål och krav med realistiska begränsningar i form av design och kostnader.

Sista ansökningsdag är 31 mars 2020
Summer School Alpbach arrangeras av Aeronautics and Space Agency of FFG och den Europeiska rymdorganisationen Esa tillsammans med de nationella rymdmyndigheterna i Esas medlemsländer. I Sverige är det Rymdstyrelsen.

På rymdstyrelsen.se kan du läsa mer om kraven för att ansöka och göra ansökan till sommarskolan 2020.

Sök även resebidrag från Rymdstyrelsen
Du kan även ansöka om resebidrag från Rymdstyrelsen. Kraven kan du läsa mer om på rymdstyrelsen.se