Logga - Linnéuniversitetet 10 år

Linnéuniversitetet 10 år!

I år firar Linnéuniversitetet 10 år! Vi hade tänkt att fira med pompa och ståt men verkligheten blev en annan. Istället kom Covid-19 in i våra liv och förändrade världen.

Våra första 10 år som Universitet har vi ändå firat på olika sätt. Inte på de sätt som vi kanske tänkt i början av året, innan pandemin, men vi har trots detta kunnat genomföra en rad olika aktiviteter.

Jubileumsskriften Med Linnéuniversitetet in i framtiden – en berättelse om de första 10 åren har varit ett arbete som sträckt sig över stora delar av året och en första version släpptes digitalt redan i augusti. Nu har den äntligen kommit från tryckeriet och finns att hämta på Infocenter på båda orter samt att bläddra i eller spara ner digitalt:

 

Vill du som medarbetare på Linnéuniversitetet få ett tryckt exemplar hemskickat använder du detta formulär .

I augusti hade även vår Jubileumsfilm premiär. Ett gediget arbete med fantastiskt engagemang från alla inblandande. Har du inte sett den så är det 20 väl spenderade minuter.

 

Under hösten skulle vår Jubileumsutställning ha kommit upp både i Kalmar och Växjö och planerna för hur den skulle se ut och vad den skulle innehålla har engagerat många medarbetare. Men även denna aktivitet fick flytta in i ett digitalt format och har världspremiär idag!

Vi är stolta och glada över vad vi gemensamt åstadkommit som universitet dessa första 10 åren. Vi har lärt oss mer om hur kunskap sätts i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Det bildar grunden för Linnéuniversitetets Vision 2030. Arbetet framåt vilar därmed på en både realistisk och inspirerande grund. 

För samlad information om vårt Jubileumsår besök gärna Jubileumswebben.