studenter

Linnéuniversitetet får 138 nya utbildningsplatser

Regeringen föreslår nu en ökning av permanenta utbildningsplatser med motsvarande cirka 2.600 helårsstudenter vid landets universitet och högskolor under 2020 och 2021. För Linnéuniversitetets del innebär det motsvarande 46 nya helårsstudenter för 2020 och ytterligare 92 nya helårsstudenter för 2021.

– Sommarens och höstens stigande antagning visar att allt fler studenter upptäcker hur vi i våra kunskapsmiljöer utvecklar starka utbildningar med forskningsanknytning för angelägna samhällsuppgifter, säger rektor Peter Aronsson. Vi är glada att regeringens beslut gör det möjligt för fler att genomföra sin utbildning på Linnéuniversitetet från och med hösten 2020.

– Coronavirusets konsekvenser för ekonomin och arbetsmarknaden gör att rekordmånga söker sig till studier nu. För att möta den utvecklingen har vi föreslagit den här ökningen av högskoleplatser på många av landets lärosäten. Det är viktigt att vi kan utbilda fler inom bristyrken och ge fler möjlighet att komma trygga ur den här krisen, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.