fråga oss om lärarutbildningen

Linnéuniversitetet öppnar digitalt lärarrum för att möta frågor kring lärarutbildning

Den 14 och 15 april öppnar lärarutbildningen vid Linnéuniversitetet ett digitalt lärarrum på nätet. Rummet bemannas med lärarutbildare, studenter och studievägledare för att på bästa sätt möta både nya och tidigare studenter som har frågor kring att studera till lärare i höst. Rummet är öppet mellan kl 8.00-12.00 och kl 13.00-17.00, båda dagarna.

– Vi arbetar för en hållbar, flexibel och verksamhetsnära lärarutbildning för våra studenter. Med de tre ledorden möter vi givetvis också dem som är nyfikna på läraryrket genom att skapa en digital mötesplats där vi kan svara på frågor och funderingar, berättar Daniel Alvunger, tf dekan på lärarutbildningen.

Under de båda dagarna kan de som är intresserade få svar direkt på frågor som till exempel rör förkunskapskrav och antagningspoäng till de olika lärarutbildningarna, och på frågor om vad som skiljer mellan olika typer av lärarutbildningar. Blivande studenter kan även få svar på hur de kan komplettera studier från ett gammalt lärarprogram för att få ut sin lärarexamen och lärarlegitimation. 

Tid och plats

Tisdag-onsdag den 14-15 april kl 8.00-12.00 och kl 13.00-17.00 i Zoom, och det kan följas via länken här: https://lnu-se.zoom.us/j/167650920

Mer information

Läs mer om det digitala lärarrummet här.

Kontaktperson

Daniel Alvunger, tf dekan, nämnden för lärarutbildning vid Linnéuniversitetet, e-post: daniel.alvunger@lnu.se, telefon: 070-369 67 61