händer som löser utmaning

Mattefredag på nätet – med utmaningar för både unga och gamla

På grund av coronaviruset blir det ingen Mattefredag på Linnéuniversitetet under påsklovet, men istället anordnar vi VirtMattefredag på internet! Den virtuella mattefredagen finns tillgänglig under hela våren och sommaren.

Istället för att hälsa på oss på Linnéuniversitetet kan du alltså besöka Mattefredag på nätet. Gå till VirtMattefredag och börja lösa utmaningarna på en gång!

Vi lovar olika utmaningar för såväl gammal som ung, så hela familjen är välkommen! Hos Mattefredag kan ni lösa kluriga uppgifter och upptäcka artificiell intelligens. VirtMattefredag kommer att finnas kvar till 1 september, med vissa uppdateringar. Missa till exempel inte att besöka oss 4 maj (“May the force”), då vi firar Star Wars-dagen med fler utmaningar!

Sedan 2016 samlar Mattefredag barn och vuxna för att gå samman, utmana varandra och ha lite kul med matematik. Under den tid som är nu, på grund av Covid-19-situationen, behöver vi hitta andra sätt att umgås där vi kan hålla fysiskt avstånd till varandra. Mattefredag blir därför virtuell och vi inbjuder dig att upptäcka en vacker matematikvärld på nätet istället den här gången.