Salsalektion för gymnasieelever som besökte språkdagen

Språkdag för gymnasieelever anordnades på Linnéuniversitetet

Fredagen den 10 januari anordnade Linnéuniversitetet en språkdag för gymnasieelever som läser franska, spanska och tyska och kan tänkas vara intresserade av att fortsätta sina språkstudier efter gymnasiet. Ungefär 180 elever från södra Sverige kom till språkdagen i Växjö.

– Den här dagen är en tradition som har funnits i minst 20 år, berättar Corina Löwe, lektor i tyska. Det är viktigt för oss att få kontakt med blivande studenter och kunna presentera vad vi har att erbjuda dem när det gäller språkstudier vid Linnéuniversitetet.

Gymnasieeleverna får träffa lärare, studievägledare, studenter som läser de olika språken och bekanta sig med campus.

Eleverna som har läst spanska får också möjlighet att prova på en universitetslektion i spanska och prova på att dansa salsa och reaggeton, och de som läst franska får gå en tipsrunda och prova på en lektion om dialekter.

Ebba Blank från Lidl

De elever som är intresserade av att läsa tyska får lyssna till en föreläsning om vikten av språkkunskaper ur ett näringslivsperspektiv med Ebba Blank, ansvarig för språkutveckling och interkulturell kommunikation vid Lidl Sweden.

– "När jag började på Lidl som språklärare och frågade våra direktörer ”varför vill du att dina medarbetare ska kunna tyska?” Då fick jag ett svar som verkligen fastnade:”Jag vill att mina medarbetare ska våga ringa till Tyskland.”
”Wow”, tänkte jag,
”Bort från tanken att kunna beställa Currywurst i Berlin och rakt in i tysk-svenska näringslivet”, säger Ebba Blank.