Linnekårens logotyp

Studentkåren byter namn

Nu byter studentkåren namn från Linnéstudenterna till Linnékåren.

Bakgrunden till det nya namnet är att "Linnéstudenterna" ibland har gett upphov till förvirring och missförstånd eftersom det lika gärna kan betyda ”en student som studerar på Linnéuniversitetet”.

 – Genom namnbytet stärker vi kårens identitet och undviker missuppfattningar, säger Rebecca Esselgren, ordförande för Linnékåren.

Arbetet med namnbytet har genomförts tillsammans med medlemmarna och via sociala medier söktes ett nytt namn.

 – Vi fick in många förslag och det var många som föreslog just Linnékåren. Efter lite diskussioner togs detta till röstning på medlemsmötet och röstades igenom av medlemmarna, säger Rebecca.

I samband med namnbytet har man även sett över logotyp och grafisk formgivning.

 – Med vårt nya namn behövde vi såklart en ny logotyp och vad kunde vara bättre än att anlita våra fantastiska medlemmar för designen. Sagt och gjort så utformade vi en tävling för våra medlemmar. Logotävlingen gick över förväntan och vi fick in över 30 bidrag. Efter en intern omröstning utsåg vi Alice Smygegårds förslag till vinnare, berättar Rebecca.

 – Tanken bakom den nya loggan var väldigt enkel. Baserat på kårens namn ville jag få med Smålands landskapsblomma Linnéan som jag försökte efterlikna på ett enkelt och stilrent sätt. Efter lite olika varianter kom det slutgiltiga resultatet till, berättar Alice Smygegård.

Det nya namnet gäller från den 20 augusti då även Linnékårens nya hemsida lanserades.

Du når Linnékåren på www.linnek.se

Facebook: Linnékåren Kalmar & Linnékåren Växjö
Instagram: linnek.se