Programmering i klassrum

Uppdrag från Skolverket: Workshops om programmering

Workshopserien genomförs av Linnéuniversitetet på uppdrag från Skolverket och erbjuds höstterminen 2020. Workshopserien vänder sig till verksamma lärare i åk 4-9 som vill komma igång med programmering i sin undervisning.

Workshopserien består av 4 fysiska träffar och är indelad i tre fristående spår; Scratch, Micro:bit och Python. Vid anmälan anger du vilket spår du vill gå. Du kan även göra ett andra- och tredjehandsval. Workshopserien ”Att programmera med workshops” baseras på, och utgår från, innehållet i webbkursen ”Att programmera”.

Syftet med uppdraget ”Att programmera med workshops” är att utgöra ett komplement till den befintliga webbkursen. Att följa webbkursen och delta i de fysiska träffarna är kostnadsfritt. Läs mer på Skolverket.

Målgrupp är i första hand lärare som undervisar i matematik eller teknik i årskurserna 4–9, samt motsvarande skolformer inom vuxenutbildningen. Kursen lämpar sig även för dig som undervisar i andra ämnen eller skolformer och vill lära dig grunderna i några programspråk.

Mer information och anmälan

Sista dag för anmälan är den 7 augusti och träffarna äger rum under hösten.