personal på Visma Spcs

Visma Spcs vinnare av Stora IT-kompetenspriset 2020

När Stora IT-kompetenspriset under måndagen delades ut vid ett digitalt möte stod Visma Spcs som vinnare. Avgörande blev företagets långsiktiga arbete med unga.

Igår utsågs vinnaren av Stora IT-kompetenspriset 2020: Visma Spcs från Växjö. Det var oerhört jämt mellan de tio nominerade företagen och juryn hade en stor utmaning i att skilja dem åt. En av de frågor som skiljde ut Visma Spcs var deras långsiktiga arbete med unga, både på fritiden och i ordinarie utbildning från grundskola till universitet.

– Alla nominerade gör ett fantastiskt jobb när det gäller samverkan och intern kompetensutveckling. Det är roligt att se hur företagen utvecklas från år till år och hur de här frågorna får mer och mer fokus. Konkurrensen blir allt skarpare och det som räckte för vinst för ett par år sedan räcker knappt för att ens bli nominerad nu, så på så sätt är alla tio vinnare. Arbetet gynnar inte bara det enskilda företaget, utan alla blir bättre och ett positivt klimat skapas i hela Linnéregionen, säger Diana Unander, projektkoordinator för Stora IT-kompetenspriset.

Samma företag eller organisation kan inte vinna priset två år i rad, men för första gången vinner ett företag priset för andra gången. Ser man tillbaka på vad som gjordes i samband med den första vinsten har arbetet med samverkan och kompetensutveckling prioriterats ytterligare och utvecklats än mer.

– Att få det här priset för andra gången är jätteroligt! Det är ett kvitto på att vår strävan efter att vara en arbetsplats i världsklass har effekt. Vi jobbar stenhårt med att vara en attraktiv arbetsgivare för framtidens medarbetare, inte minst genom samverkan lokalt och kompetensutveckling bland medarbetarna, säger Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs.

Det fysiska priset kommer att delas ut 25 september, då förra årets båda vinnare Naviga (före detta Infomaker) från Kalmar och IST från Växjö lämnar vidare vandringspokalen.

Om priset

Syftet med Stora IT-kompetenspriset är att utse en arbetsgivare som dels arbetat strategiskt och engagerat med kompetensutveckling av egen personal, dels samverkat med utbildningsanordnare och/eller studerande kopplat till IT-relaterade utbildningar, för att säkra den framtida kompetensförsörjningen på ett föredömligt sätt. Bakom priset står institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.

Juryn bestod i år av Jan Hagfoss, Centrum för informationslogistik i Ljungby, Catarina Bracher, Digitri, Stefan Uppman, Videum Science Park, Mats Olsson, Kalmar Science Park, samt Johan Leitet, Linnéuniversitetet.

Mer information