Simone alumn från Linnéuniversitetet

Alumnreportage: Simone driver ett internationellt företag

Simone satsade på en internationell karriär direkt efter examen från Linnéuniversitetet. Idag är hon delägare och direktör i företaget Beyond Properties i England – ett mål som hon haft med sig i livet.

Efter en studietid som präglats av två internationellt inriktade program, Internationella affärer och magisterprogrammet Leadership and Management in International Contexts, så valde Simone att flytta utomlands efter examen.

– Jag flyttade direkt till Bryssel, en spännande hub där jag knöt många värdefulla kontakter. Jag jobbade på ett världsomspännande multinationellt företag som Executive Assistant, sedan med Programme Management Support, säger Simone.

Tack vare hennes utbildning vid Linnéuniversitetet kände hon sig trygg när hon skulle ut i yrkeslivet.

– Att ha en stark utbildning i bagaget gjorde mig mer självsäker när jag gav mig ut på arbetsmarknaden. Jag kände att den vetenskapliga bredden av mina program hjälpte mig att anpassa mig för olika typer av roller. Även min förmåga att bearbeta information och vara källkritisk förbättrades markant, något som är mer aktuellt i vår digitala tid och som har varit otroligt viktigt i mitt arbete, berättar Simone

Att starta eget har varit ett mål, ända sedan gymnasiet, då hon drev ett UF-företag.

– När jag hittade en utbildning inom fastighetsinvestering som väckte mitt intresse tog jag beslutet att sadla om och fortsätta min resa in i fastighets- och investeringsbranschen. Där trivs jag väldigt bra idag och driver företaget tillsammans med en av mina vänner som jag lärde känna under min tid på Linnéuniversitetet, säger Simone.

Som delägare och direktör i Beyond Properties fokuserar Simone både på att fastställa den övergripande strategin för företaget och på att engagera nya investerare till företagets projekt.

– Företaget är baserat i England men mitt arbete innebär kontinuerlig kontakt med investerare över hela världen. Det jag uppskattar allra mest med mitt arbete är att vara med och påverka hur företaget styrs, vilket är både utmanande och givande, fortsätter Simone.

För Simone öppnade tiden vid Linnéuniversitetet upp för många möten. Hon minns campus som en trygg plats att vara på, där studenterna var fria att uttrycka sig och fick vara med och påverka.

– Det jag bär med mig än idag är hur mycket jag växte som person under studieperioden, på alla plan, framför allt under min magisterutbildning. Den hölls på engelska, då vi hade studenter från många olika länder, och gav oss som studenter en unik chans att på ett praktiskt sätt lära oss att samarbeta med personer från andra kulturer. Men kanske allra viktigast av allt – så tar jag med mig vänner för livet, avslutar Simone.