vårblommor

Avstå från valborgsfesten – för din och alla andras skull!

Även i år är valborgseldarna inställda. Just nu är det inte rätt tid att festa och fira Valborg eftersom smittspridningen av covid-19 ökar i hela samhället. 

Kalmar län har sedan några dagar skärpta rekommendationer, eftersom länet har bland den högsta smittspridningen i landet. Allt fler yngre vårdas nu också på sjukhus svårt sjuka i covid-19.

Även Kronobergs län har hög smittspridning just nu och regionen har därför gått ut med rekommendationer om att du ska begränsa dina kontakter och umgås utomhus.

I Kalmar län gäller skärpta rekommendationer till och med 16 maj:

  • Begränsa dina sociala kontakter. Det innebär att du inte bör träffa några andra än de du bor med eller personer som det är nödvändigt att träffa i skolan eller på jobbet.
  • Anordna eller delta inte i arrangemang eller aktiviteter där människor samlas, till exempel middagar och fester. 
  • Träna inte inomhus tillsammans med andra vuxna.
  • Förekommer utbrott av covid-19 på ditt arbete ska du inte vistas i samhället så långt det i möjligt under tiden som utbrottet pågår. 

Vi har sagt det förut, men vi kommer att ta oss igenom detta om vi alla hjälps åt. Det kommer att bli bättre. Vi behöver bara hålla i och hålla ut och bita ihop ett litet tag till innan vi kan komma tillbaka till en mer normal vardag för oss alla.