Två silhuetter mot röd bakgrund

Designstudenter ställer om och ställer ut digitalt

Med start den 11 februari klockan 17.00 och en vecka framåt, arrangerar andra årets elever på Design+Change vid Linnéuniversitetet, en utställning i form av publika visningar i Kalmar och Växjö av dokumentärfilmen [im]pulse. Upptäck hjärtslagens språk.

Designutbildningen på Linnéuniversitetet brukar vanligtvis ställa ut på Stockholm Furniture and Light fair i februari. Eftersom Corona av förklarliga skäl satt stopp även för detta presenterar studenterna istället ett utställningskoncept på hemmaplan där de visar sin film i skyltfönstret på Teatergalleriet i Kalmar och stadsbiblioteket i Växjö, samt på universitetsbiblioteket i Växjö.

-På grund av rådande restriktioner, väljer vi att dela vår upptäcktsfärd genom hjärtslagen i form av en dokumentärfilm. Vi är glada att få bjuda in till visningen av vår film med uppmaningen att fråga dig själv: Vad får ditt hjärta att slå?, säger designstudenterna bakom utställningen

I normalfallet är det en betydelsefull del i utbildningen att få åka till Stockholm och ställa ut och träffa designbranschen.

- Studenterna hade hoppats att kunna skapa en slags event eller utställning utomhus, men även detta har vi behövt överge på grund av Corona. Nu blev det en film istället och vi ska försöka låtsas så mycket det går att det är ett fysiskt event ändå, säger studenternas lärare Stephanie Carleklev, universitetslektor vid institutionen för design.

Designutbildningen har tidigare år också fått mycket positiv uppmärksamhet för sina montrar på utställningen och för att de så tydligt tar ställning i hållbarhetsfrågan. För två år sen vann de även en Form Award för detta.

Filmen kan ses på torsdag från och med 11 februari klockan 17.00 fram till 18 februari.

[im]pulse. Upptäck hjärtslagens språk

Vårt språk är begränsat. Ibland är det svårt att hitta de ord som beskriver vad vi känner, särskilt gällande sköra ögonblick. Vad händer inom oss när vi inte finner ord? Kan vi förstå genom att lyssna till våra hjärtan?

[im]pulse är en plats som tillåter upptäckten av hjärtslagens språk. I mötet mellan två människor tas deras puls upp, förstärks och överförs till en sensorisk upplevelse. Vi hävdar att interaktion genom hjärtslag kan främja öppenhet och förena oss i svåra tider som dessa, där osäkerhet och socialt avståndstagande är norm.

Platser för utställningen

Kalmar
Teatergalleriet
Olof Palmes Gata 1

Växjö
Linnéuniversitetets Bibliotek
Universitetsplatsen 2

Växjö Stadsbibliotek
Västra Esplanaden 7

Kontakt

Camilla Uhlén (svenska), 070-725 62 11
Ilias De Quidt (engelska), 072-441 08 82