händer som tillsammans håller växt

Fråga Linné - Ungas krav på ledarskap - vad innebär det för arbetsgivare?

Unga medarbetare som vuxit upp med curlande föräldrar blir besvärliga anställda. Stämmer det verkligen?

Detta var en av alla frågor som ställdes och bemöttes när frukostseminariet Fråga Linné öppnade för dialog om hur unga, blivande medarbetare ser på ledarskap och om det är något som blivande arbetsgivare ska bry sig om.

I Fråga Linné medverkar forskare och experter från universitetet men också studenter från Juniorledarskapsakademin och inte minst publiken som har tillfälle att ställa frågor.

I panelen:

  • Mikael Lundgren, lektor i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet, som undervisar och forskar om ledarskap, organisation och strategiskt tänkande och intresserar sig särskilt för relationen mellan ledare och ”följare”.
  • Fanny Elheim, karriärvägledare vid Linnéuniversitetets studerandeavdelning och tidigare rekryterare med fler års erfarenhet från olika branscher.
  • Linus Svensson, studerar Masterprogrammet i Sociologi i Växjö och är engagerad i Juniorledarskapsakademin samt i Linnékårens styrelse. Linus skriver just nu sin masteruppsats om ledarskap.

Se samtalet här:

 

Nästa Fråga Linné blir den 7 maj.

Se tidigare Fråga Linné

Fråga Linné är en del av Kalmarmöten, aktiviteter som synliggör och förenar Linnéuniversitetet med invånare, näringsliv och myndigheter i Kalmar.