Universitetskajen

Inställd introduktionsaktivitet i Kalmar

Även bland studenter som deltagit i introduktionsaktiviteter i Kalmar har möjlig smitta uppstått. Vi följer Linnéuniversitetets och myndigheternas beslutade åtgärder för att minimera risk för fortsatt smittspridning. Därför beslutade Linnékåren i samråd med universitetet igår att ställa in lördagens Gardenparty och pausa övriga planerade introduktionsaktiviteter tills eventuell smitta är konstaterad. Introduktionsaktiviteterna i Växjö ställdes in tidigare i veckan.

Viktigt nu är att alla som känner minsta symptom bokar tid för provtagning via 1177.se. Där väljer du när du hämtar ut provtagningskit för egenprovtagning och på vilket apotek du hämtar det (se lista på 1177.se). Internationella studenter i Kalmar ska kontakta närmaste hälsocentral. 

 

 

– Det är givetvis oerhört tråkigt att behöva vidta de här åtgärderna i både Växjö och Kalmar, men vi behöver ta ansvar för den uppkomna situationen. Kåren och universitetet har haft en nära dialog om hur vi ska hantera situationen och vi är överens om att detta är nödvändigt för att minska risken för fortsatt smittspridning – hur tråkigt det än är, säger Anton Jakobsson, ordförande för Linnékåren.

Anton fortsätter:

– Det viktiga nu är att ni fortsätter att vara rädda om er. Ordna inte egna fester som riskerar att bli tillfällen för smitta. Var rädd om dig och de dina!