Johan Bergh

Johan Bergh medverkade i Växjö kommuns Morgonsoffan

Presenterade Linnéuniversitetets arbete inom hållbar utveckling i maj månads livesändning, som hade temat innovation och innovationsprocesser.

Morgonsoffan är en del av nätverket Vi älskar Växjö, som fokuserar på lokala exempel, spännande diskussioner och framtidens näringsliv. Vid livesändningen den 26 maj klockan var fokus på innovation och innovationsprocesser, och på samarbete mellan näringsliv, samhälle och akademi.

En av gästerna i soffan var Johan Bergh, professor i skogsskötsel vid Linnéuniversitetet och ledare för Grön hållbar utveckling, en av sju Kunskapsmiljö Linné vid universitetet.

– Jag höll en presentation om hur vi kan bli ett Silicon Valley för hållbarbet. Jag pratade om Linnéuniversitetet, våra kunskapsmiljöer, Grön hållbar utveckling, våra spetsforskningscentra Linnaeus University Centres, samarbetet inom the Bridge och annat.

– Linnéuniversitetet lägger stort fokus på både innovation och hållbarhet och därför är det viktigt att synas i sådana här sammanhang. Det bevisas inte minst av att ett par företag har hört av sig till mig efter min medverkan.

Morgonsoffan spelades in och kan ses här. Johans presentation börjar 46 minuter in i filmen.