Bild på listan

Linnéuniversitetet med på Shanghai-rankingen även i år

När Shanghai Jiao Tong University nyligen släppte sin Academic Ranking of World University (ARWU) fanns Linnéuniversitetet för andra året i rad med på listan över världens 1 000 bästa universitet.

På listan, som oftast rätt och slätt benämns som Shanghai-rankingen, återfinns Linnéuniversitetet inom spannet för plats 801-900. Vilket är samma intervall som förra året då Linnéuniversitetet var med för första gången.

– Rankingen är enbart inriktad på forskning. Att vara med på den mest prestigefyllda rankingen bland de bästa 1 000 universiteten i världen känns bra. Vi är med för andra året i rad och det innebär att vi har stabiliserat oss som ett starkt lärosäte vad gäller forskning. Att vara med på listan innebär att vi har duktiga forskare som är högt citerade och som publicerar sig i bra tidsskrifter, konstaterar Lars Behrenz vicerektor vid Linnéuniversitetet.

Listan, som funnits sedan 2003, rankar världens bästa universitet utifrån sex objektiva kriterier som publiceringar, citeringar och nobelpristagare listar de 1 000 bästa universiteten i världen vad gäller den elitinriktade forskningsverksamheten på bedrivs på sammanlagt cirka 18 000 lärosäten.

Inom två områden rankas Linnéuniversitetet bland de 100 bästa universiteten i världen. Inom fältet ”Hospitality & Tourism Management är vi på plats 48 i världen och inom området ”Nursing” är vi någonstans mellan 76-100 i världen.

– Vi är väldigt glada och stolta över att vi är topp 100 i världen inom två specialområden. Att vara 48 i världen och etta i Norden, inom Hospitality & Tourism Management, är helt fantastiskt bra! Även ämnesgruppen inom Ekonomihögskolan är väldigt stark och det känns stimulerande.

Linnéuniversitetet har tidigare arbetat mycket med Times Higher Education Impact Ranking, vilken är inriktad på universitetetens påverkan på samhället. Där stoltserar Linnéuniversitetet  med en placering i spannet plats 301-400 under det första året och för området utbildningskvalitet blev det en 85:e-plats. 

Länkar