Studenter studerar

Ny podcast ska inspirera fler unga tjejer att söka matematikintensiva utbildningar!

Institutionen för matematik har genom ett samarbetsavtal med Mattecentrum skapat podcasten Har du beSTEMt dig? för att inspirera fler tjejer att söka matematikintensiva utbildningar.

Det behövs fler kvinnor inom teknikområdet. Både ur ett jämställdhetsperspektiv men även för att tillgodose rekryteringsbehoven inom industri och tech-branschen. Det finns även många framtidlovande yrken inom STEM (Science, technology, engineering, and mathematics).

Institutionen för matematik hoppas att poddcasten ska inspirera fler tjejer och ickebinära att söka till Linnéuniversitetets nya civilingenjörsprogram i teknisk matematik. Förhoppningen är också att podden ska öka intresset för kvinnor inom hela STEM-området.

- Ojämn balans på utbildningar skapar ojämna villkor på arbetsmarknaden. Dessutom ökar risken för en odemokratisk utveckling på samhällsnivå om inte kvinnor är med och formar vår tekniska utveckling, säger Christian Engström, programansvarig för civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik

I podden får du möta bland annat Helene Barnekow, VD på Microsoft Sverige samt Linnéuniversitetets alumn, årets IT-tjej 2019, Ebtisam Mohammedsalih.  

Lyssna på Har du beSTEMt dig?