Mikrofon

Passa på att se panelsamtal med temat ”Danskjävlar” på Byteatern Kalmar

Varför älskar vi att hata danskarna? Den 15 september bjuder Byteatern Kalmar Länsteater i samarbete med Linnéuniversitetet in till ett panelsamtal med anledning av musikalen Danskjävlar.

Samtalet leds av Byteatern Kalmar Länsteaters konstnärlige teaterchef Monica Wilderoth som också inleder kvällen med att berätta om föreställningen. Därefter följer ett samtal om kulturkrockar nu och då i ett större och mindre perspektiv.

I panelen sitter Simon Moser som är upphovsperson till dokumentären Danskjävlar. Vi har även journalisten Peter Leijon på plats. Han växte upp som granne till danskarna i Kårahult. Vidare ger chefen för Danske Torpare Victoria Lindtner sin syn på varför så många danskar idag vill köpa stuga i Småland. I panelen sitter också Vera Haugaard som sedan 1990 har bott i Sverige och kan berätta om hur det är att som vuxen flytta hit från Danmark. Deltar gör även Anna-Maria Sarstrand Marekovic som är forskare vid Linnéuniversitetet och studerar nyanländas upplevelser och syn på den svenska skolan och kulturkrockar i stort.

Panelsamtalet genomförs i samarbete med Kalmar kommun och Linnéuniversitetet. Samtalet är gratis. Platserna är begränsade och måste förbokas. Teaterkaféet håller öppet under kvällen.

Tid: 15/9 kl 19:00-20:30
Plats: Foajén, Byteatern, Kalmar länsteater

Boka biljetter via denna länk

Evenemanget är en del av Det kulturella universitetet