studenter på campus

Så lyckas du med dina studier

Vi tycker att det är viktigt att du trivs hos oss och att du lyckas med dina studier. Vi vill därför uppmärksamma dig på att det finns en hel del aktiviteter och stöd som kan underlätta din studietid.

Har du tankar och funderingar kring din studiesituation är du välkommen att kontakta studievägledare på din fakultet och lärarutbildningen

Studenthälsan erbjuder professionellt samtalsstöd kostnadsfritt när du behöver hjälp med ditt mående. De erbjuder även kurser i stresshantering, talängslan, uppskjutarbeteende mm. 

På Universitetsbiblioteket/Studieverkstaden kan du få hjälp med bland annat informationssökning, akademiskt skrivande, muntlig presentationsteknik och studieteknik. Missa heller inte aktiviteterna inom ramen för ”Så lyckas du med dina studier”, ett samarbete mellan Universitetsbiblioteket och Studenthälsan. 

Behöver du stöd på grund av funktionsnedsättning? Ta då kontakt med samordnare för funktionsnedsättning om möjlighet till pedagogiskt stöd under din studietid. 

Linnékåren representerar dig som student vid Linnéuniversitetet, de arbetar för att studenters studietid ska bli så bra om möjligt. 

Som student vid Linnéuniversitetet har du rättigheter och skyldigheter, inom bland annat områden som jämställdhet och studiemiljö. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg och rättvist behandlad. Upplever du diskriminering, trakasserier eller kränkningar, ta del av mer information om anmälningar. 

Lycka till med dina studier och hoppas att du kommer att trivas hos oss på Linnéuniversitetet.

Hälsar studievägledarna på Linnéuniversitetet