Buddy program

Vidga dina vyer – bli buddy till en internationell student i Kalmar eller Växjö

”Det mest spännande jag gjort under min studietid”.” Givande att reflektera över våra likheter och olikheter”, ”Har blivit så mkt bättre på engelska vilket stärkt mitt självförtroende”. ”Så mkt roligt jag hade missat om jag inte blivit buddy!” Så beskriver några tidigare studenter vad det gett dem att vara med i Buddyprogrammet. Buddyprogrammet är ett samarbete mellan Linnékåren, Linnéuniversitetet och i Växjö även studentföreningen ESN Växjö.

Varje år kommer ungefär 1 000 internationella studenter till Linnéuniversitet. Det kan innebära en stor omställning att flytta till ett annat land för att börja studera. Därför finns Buddyprogrammet som matchar svenska studenter med internationella. Trots Coronapandemin kommer det nya internationella studenter i höst och då behövs även nya buddies!

Buddyprogrammet innebär stöd till internationella studenter och en möjlighet för svenska studenter att ta del av vad världen har att erbjuda - fast på hemmaplan! Som buddy kan du hjälpa en eller flera studenter att känna sig välkomna på deras nya studieort, i Kalmar eller i Växjö. Ni kan t ex ta en fika, handla mat, visa runt på campus eller i stan. I rollen som en buddy kan du svara på vanliga frågor och ge råd om studentlivet på Linnéuniversitetet. Allt det som är vardag för dig är nytt för dem!

5 anledningar till att bli buddy! Du får:

  • Lära dig mer om en annan kultur
  • Få nya vänner
  • Bli en viktig person i en internationell students vardag
  • Förbättra kunskaperna i ett språk som du redan kan, eller lära dig ett nytt!
  • Få kontakter inför egen utlandsvistelse, t ex praktik/studier/semester.

I anmälan kan du ange olika önskemål så som land, intressen, ålder m.m.

Anmäl dig här!

Vill du veta mer innan du anmäler dig? Läs mer om buddyprogrammet.