Jasmine alumn från Linnéuniversitetet

Alumnreportage: Jasmin jobbar som farmaceut

Jasmin är en tidigare student ifrån Farmaceutprogrammet. Hon arbetar på Apotekets kundservice i Kalmar och ingår i ett team med farmaceuter som hanterar orderberedning. Jasmin använder sin kunskap för att farmakologiskt godkänna beställningar lagda via Apotekets distanshandel.

– Mina arbetsdagar kan se annorlunda ut från dag till dag. Inom teamen har vi olika uppgifter och vi har även möjlighet att hjälpa andra team. Exempelvis hjälper jag telefonservice när behovet finns. Vad jag anser är mest spännande med mitt arbete är att alla ärenden vi behandlar är unika. Det ger oss ny kunskap och erfarenhet. Det är dessutom väldigt roligt att få hjälpa människor från Sveriges alla hörn och kanter.

Jasmin trivs med sitt arbete och tycker att det är roligt att kunna bidra till en god läkemedelsanvändning för individen. Efter utbildningen finns det goda möjligheter att få jobb eller att vidareutbilda sig om man vill göra det.

– En god läkemedelsanvändning har stor betydelse för den individuella hälsan och inte minst för hela samhället. Receptarier är idag eftertraktade och utbildningen ger därför stora chanser till jobb. Utbildningen kan kompletteras så att du kan bli apotekare, klinisk farmaceut eller så kan du studera vidare inom ett område som du tycker verkar intressant. Jag ville lära mig mer om läkemedelsanvändning och läkemedelsutveckling och kunde med hjälp av min kandidatutbildning studera vidare på ett masterprogram.

Jasmin hade en bra tid vid Linnéuniversitetet och är nöjd över sitt val av utbildning. Det var en tuff utbildning som krävde mycket av studenterna, men de fick jättebra stöd av de som jobbar med programmet. Vid sidan av studierna engagerade hon sig i den naturvetenskapliga studentföreningen.

– Jag hade en helt underbar studenttid! Gemenskapen mellan studenter och personal är jättebra och som student känner man sig sedd. Utanför studierna fanns det gott om aktiviteter och evenemang. Alla är välkomna på introduktions-veckorna och det är något man årligen längtade till. Jag var ledamot i den natur-vetenskapliga studentföreningen och fick anordna olika evenemang. Kalmar i övrigt är en fantastiskt mysig stad.

Om du har ett intresse för att jobba med att förbättra människors hälsa så tror Jasmin att utbildningen kan vara något för dig.

– Det kan exempelvis vara genom rådgivning av läkemedel, något som är väsentligt inom farmaceutyrket och som farmaceuter dagligen utför på apotek. Utbildningen passar även den som vill veta mer om hur läkemedel fungerar.