Alexandra Petrakou

Alexandra Petrakou är Årets Alumn

Linnéuniversitetet delar för första gången ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en alumn som gjort framstående insatser inom sin karriär eller på annat sätt utmärkt sig på ett sätt som Linnéuniversitetet vill uppmärksamma.

Bland många nominerade var det till slut alumnen Alexandra Petrakou som kammade hem utmärkelsen för 2022.

Alexandra Petrakou är alumn inom systemvetarprogrammet och tillhörde den första kullen systemvetare på Högskolan i Kalmar. Hon arbetar idag som universitetsstrateg på Kalmar kommun med särskilt uppdrag att förena staden med det stadsintegrerade universitetet. 

 - Vi vet att vi har många alumner där ute i samhället som är framgångsrika och dagligen gör stor skillnad. Det här är ett fint tillfälle att få lyfta fram en av dessa personer och belysa det arbetet, säger Linda Leonhardt, alumnansvarig vid Linnéuniversitetet.

Alexandra är och har varit en mycket viktig person för att utveckla och etablera universitetsstaden Kalmar och hon arbetar aktivt för att våra studenter ska känna sig välkomna till Kalmar som studentstad.

Alexandra är en brobyggare och en möjlighetsgörare och hennes arbete med att hela tiden vilja utveckla staden, universitetet och kommunen gör att det kändes självklart att ge henne utmärkelsen.

Linda Leonhardt

Utmärkelsen Årets Alumn kommer att delas ut på Stipendiehögtiden som hålls i Kalmar den 25/11 men följ med och se hur förvånad Alexandra blev när vi begav oss till Stadshuset och överraskade henne mitt under ett jobbmöte: