Pristagare

Årets universitetspartner prisades på Guldfesten i Kalmar

Coronan ställde till det, men i lördags fick prorektor Niklas Ammert äntligen överlämna priset Årets universitetspartner i Kalmar län för 2021. Vinnare blev utbildningsförvaltningarna, Kalmar, Nybro, Mönsterås, Mörbylånga kommuner.

Priset får de för att de på ett fantastiskt sätt bidragit och bidrar fortsatt till att skapa Sveriges bästa lärarutbildning.

– Med det här priset vill Linnéuniversitetet uppmärksamma ett föredömligt samarbete som genererar mervärde inom både utbildning och forskning. Utbildningsförvaltningarna i kommunerna har varit en viktig del i att utveckla en nyskapande lärarutbildning av hög kvalitet och av stor betydelse för både regionen och för hela Sverige, summerade prorektor Niklas Ammert om årets pristagare.

Utöver äran i att vara Årets Universitetspartner består priset också av blommor, diplom och en glasskulptur från Västerport StudioGlas i Kalmar.

Detta var tredje gången som Linnéuniversitetets kommitté för samhällelig drivkraft delade ut priset i samband med Guldfesten i Kalmar.

Motiveringen lyder:

Utbildningsförvaltningarna i Kalmar, Nybro, Mönsterås och kommuner bidrar starkt till att skapa Sveriges bästa lärarutbildning. I en unik satsning på verksamhetsintegrerad grundlärarutbildning har kommunerna, tillsammans med Linnéuniversitetet, hittills utbildat 350 lärare som under hela sin studietid varit praktiskt förankrade i arbetslag i kommunernas skolor.

Satsningen är nationellt omtalad och uppmärksammad för sin effektivitet och kvalitet samt väcker även internationellt intresse. Genom att öppna dörrarna för forskare, kompetensutveckling av sin egen personal, innovation och nya idéer, bidrar kommunerna till att utveckla svensk skola.

Kommunerna manifesterar i sin samverkan orden nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet.

Övriga nominerade till priset

Electra
En ständigt pågående relation där företaget alltid uppvisar ett stort intresse för samverkan där så väl studenter som forskare inkluderas i Electra-gruppens utvecklingsarbete

Kalmar Energi
Kalmar Energi tar avstamp i sina interna prioriteringar för utveckling och forskning och utifrån detta matchar de samverkan inom flera kompetensområden på Linnéuniversitetet.