Fartig bild på gympande människor

Idrottslärare på konferens lever som de lär

I början av november gästades Linnéuniversitet av ett 70-tal idrottslärare från hela landet för en djupdykning inom skolämnet idrott och hälsa. Programmet utgjordes av både teoretiska och praktiska pass, där lärarna själva fick prova både dans, bollmetodik och inspiration för motorisk träning.

Fler högupplösta pressbilder för nedladdning >>
Fotograf: Johannes Rydström, Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet arrangerade konferensen Idrott och hälsa – ett ämne i rörelse, som i första hand riktar sig till lärare inom idrott och hälsa, på skolans alla stadier. Under dagen stod bland annat teman som jämlikhet, kroppsideal, styrketräning för barn och goda matvanor på agendan. Dagen avslutades med praktiska pass, där lärarna själva fick testa på till exempel dans, bollmetodik och inspiration för motorisk träning.

I rådande samhällsutveckling utgör skolan, och i detta sammanhang, utbildning inom idrott och hälsa, en viktig arena för att bidra till en positiv hälsoutveckling för barn och unga.

– Mycket glädje och härliga möten får summera dagen. Det känns som vi uppnådde vårt mål med konferensen nämligen att inspirera, säger Veronica Jägerbrink, adjunkt på institutionen för idrottsvetenskap vid Linnéuniversitetet, som tillsammans med kollegor stod bakom konferensen.

Konferensen är återkommande och genomförs vartannat år och dess syfte är stärka yrkeskåren i deras arbete. Just det här årets konferensens stora mål var att ge lärarna inspiration.