Katarina Ek

Katarina Ek blir ny kommunikationschef vid Linnéuniversitetet

Det är nu klart att Katarina Ek tillträder som ny kommunikationschef vid Linnéuniversitetet. Katarina arbetar idag som biträdande avdelningschef för externa relationer samt samverkansrådgivare vid Linnéuniversitetet. Tidigare har Katarina bland annat arbetat som journalist och varit chef för Medieinstitutet FOJO.

Linnéuniversitetets kommunikationsavdelning har under den senaste tiden letts av tillförordnad kommunikationschef och tillika universitetsdirektören Therése Iveby Gardell då tidigare chef fått andra uppdrag inom organsiationen.

– Jag tycker det ska bli väldigt roligt och spännande – och utmanande! Jag hoppas att mina kombinerade erfarenheter från olika verksamheter kan passa där vi står just nu, säger Katarina Ek om sitt nya uppdrag.

Katarina arbetar idag med bland annat kompetensutveckling av yrkesverksamma och och utveckla samverkan mellan Linnéuniversitetet och samhället, näringsliv och offentlig sektor.

Hur ser du på uppdraget som kommunikationschef vid Linnéuniversitetet?

– Kommunikationsavdelningen har ett mycket viktigt uppdrag. Den bild av universitetet som vi kan förmedla har stor betydelse för att vi ska locka till oss studenter, medarbetare och extern finansiering. De samhällsutmaningar som vi står inför nu i världen gör att berättelserna om våra studenter, vår forskning och vår roll blir särskilt viktiga.

– Katarina är en erfaren ledare och har en stor erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbeten, inte minst tillsammans med universitetets strategiska partners. Jag är glad att Katarina med sin breda bakgrund nu kommer att arbeta som kommunikationschef, säger universitetsdirektör och tillika tillförordnad kommunikationschef Therése Iveby Gardell.

Katarina Ek tillträder den 1 augusti.

Kontakt

Therése Iveby Gardell, universitetsdirektör, 0470-70 87 06  therese.ivebygardell@lnu.se
Katarina Ek, 070-838 64 13, katarina.ek@lnu.se

Ulrika Bergström, pressansvarig, 070-259 36 29, ulrika.bergstrom@lnu.se

Högupplösta pressbilder på ovanstående personer finns att ladda hem från respektive personalsida på Lnu.se.