Kosmo student vid Linnéuniversitetet

Kosmo ordnar evenemang till förmån för Ukraina

Kosmo har startat välgörenhetsprojektet Växjöstudenter för Ukraina. Tillsammans med nationer och utbildningsföreningar i Växjö, anordnar han nu ett evenemang till förmån för de utsatta i Ukraina. Genom initiativet hoppas han kunna inspirera studenter vid andra lärosäten att göra en liknande insats.

Kosmo Barkat Ullah är ordförande i Sveriges Psykologförbunds Studentförening, SPFS-Växjö. Han kom på tanken om att ta vara på studentlivet på campus och att göra något mer av det.

– Utifrån det föddes idén att anordna ett evenemang ”Charity Party” där alla inkomster från evenemanget kommer att skänkas som humanitärt stöd till Ukraina, berättar Kosmo.

Samtliga nationer och många utbildningsföreningar är med och stödjer denna idé. Evenemanget äger rum torsdagen den 12 maj på Sivans studentpub på campus i Växjö. 

– Vi kan ta in 300 personer och vi hoppas att det blir fullt, säger han.

Tanken med evenemanget är inte bara att samla in pengar, han hoppas också att det kan väcka uppmärksamhet.

– Genom att ordna detta evenemang hoppas vi kunna inspirera studenter från andra lärosäten och även alla människor att göra något, kanske något liknande och tänka tanken att de också skulle kunna hjälpa Ukraina på något sätt, avslutar Kosmo.

Mer information
När:
12 maj
Var: Sivans studentpub, kl. 22:00–01:00

Vid frågor kontakta: @Spfs.vaxjo