Universitetskajen, Kalmar

Varmt välkomna till höstens Linnéuniversitetet Live – denna gång i ny tappning!

Linnéuniversitetet Live fortsätter även denna höst, om än i något förändrad form. Istället för kortare inspel varje torsdag bjuder vi in till tre lite längre tillfällen.

Under förra läsåret arrangerades Linnéuniversitetet Live i stort sätt varje torsdag och varje vecka hade vi möjlighet att lyssna till olika spännande och intressanta ämnen, allt från framtidens smarta hem och politiska skandaler till allsång och studentdrivna idéer och entreprenörskap.

I höst välkomnar vi dig till följande tillfällen:

20 oktober: IT-pub i sammarbete med Kalmar Science Park och TietoEvry.
Fredrik Ahlgren från Linnéuniversitetet presenterar Linnéuniversitetets IoT-lab, som har varit under uppbyggnad de senaste åren. En kort genomgång av de olika IoT-projekt som har genomförts och planeras att genomföras inom vår region, samt en kort översikt om teknik inom IoT och vision framåt för Linnéuniversitetets satsning.

17 november: Hur vi gör Kalmar till en tryggare plats?
Under de senaste åren har Kalmar drabbats av flera skjutningar och andra våldshändelser som kan skapa en känsla av otrygghet i staden. Samtidigt sker mycket trygghetsarbete genom exempelvis vuxenvandrare och patrullerande ordningsvakter i stadskärnan. Denna kväll välkomnar  vi dig som är intresserad av trygghetsfrågor. Kom och lyssna på, och prata med, våra kunniga paneldeltagare om hur vi tillsammans kan skapa ett tryggare Kalmar. 

8 december: Vattenbrist? Javisst!
Kalmar län har en större risk att drabbas av vattenbrist och torka än många andra delar av Sverige.  Hur får vi vattnet att räcka till alla? Vad händer om vi inte gör något åt läget? Linnéuniversitetet Live samlar experter och reder ut begreppen. Mer information om detta tillfälle kommer under hösten så håll utkik i kalendariet.

I höst kommer vi hålla till i olika lokaler runt om på Universitetskajen så titta gärna under respektive datum var evenemanget äger rum.