sommarblommor

Universitetsbiblioteket i sommar

Universitetsbiblioteket har öppet hela sommaren men med begränsade öppettider och tjänster. Håll dig uppdaterad på bibliotekets webb lnu.se/ub.

Öppettider och kontakt

• UB är öppet hela sommaren, se öppettider här.
  • UB:s telefontider – vardagar kl. 12-15, Tel. 0470-76 70 00
  • UB:s chatt är stängd 13 juni – 14 augusti.

Introduktion till biblioteket

På webbsidan Introduktion till biblioteket hittar du information för dig som är ny student eller vill börja använda bibliotekets tjänster.

Låna, återlämna, reservera och beställa

Det går bra att låna, reservera, beställa och återlämna böcker under hela sommaren. Beställningar från den andra orten kan ta något längre tid. För dig som är distansstudent kan det ta något längre tid att få svar på frågor.

Fjärrlåneförfrågningar och inköpsförslag kan lämnas hela sommaren. Räkna med att det tar något längre tid än under terminstid att få det efterfrågade materialet.

Du kan betala avgifter och ställa frågor som rör avgifter under hela sommaren, men det kan ta något längre tid än under terminstid att få svar på frågor.

Drop-in

Vårens sista Drop-in är den 2 juni. Har du därefter frågor om informationssökning är du välkommen till biblioteket under våra öppettider eller via telefon.

Bokad handledning (sökhjälp, undervisning etc)

• Bokad sökhjälp är stängd 1 juli – 28 augusti.
  • Bokning av undervisning-formuläret är öppet hela sommaren men med autosvar 1 juli-28 augusti. Besked kring förfrågan kommer senast i slutet av augusti.

Studieverkstaden

Studieverkstaden är stängd 17 juni - 21 augusti.

Talboksstöd

Talboksstödet har begränsad service under tiden 20 juni – 21 augusti. Veckorna 27 och 30 är talboksstödet helt stängt.

Stöd till forskare

Stöd till forskare ges under hela sommaren, men det kan ta något längre tid än under terminstid att få svar på frågor.