Science City 8 april 2022

Välkommen till Science city – aktiviteter inom teknik och naturvetenskap för alla åldrar!

Den 8 april 2022 arrangeras återigen Science City – en dag där alla bjuds in till en upplevelse full med spännande prova-på aktiviteter inom teknik och naturvetenskap. Detta år förvandlar man universitetsområdet i Växjö till ett experimenthus för en dag.

Science City välkomnar alla besökare, stora som små. Evenemanget bjuder på ett brett utbud av aktiviteter, här har du möjlighet att testa och prova på teknik på olika sätt exempelvis genom programmering, VR, drönarflygning, spel, roliga tävlingar och mycket mer.

I Linnéuniversitetets utställning får du bland annat prova olika robotar, undersöka hur träslag ser ut i ett specialmikroskop, upptäcka IoT (Internet of Things) och se hur det fungerar att 3D-printa. 

Gillar du att dansa? Prova vår dansmatta byggd med en Makeymakey. Hos oss får du även se båtmodellen håpen. En håp är en samisk båtmodell med anor från 800-talet, men som nu är byggd med modern teknik. I hus Epic har Linnéuniversitetet större robotar och maskiner.

Kl. 8.30-14.00 är det skolornas årskurs 5-9 som besöker Science city. Kl. 14.00-16.00 är alla intresserade välkomna! Kanske ska du välja utbildning efter gymnasiet? Alla som är nyfikna på att läsa en teknisk utbildning vid Linnéuniversitetet är varmt välkomna! Programansvariga, studenter och studie- och yrkesvägledare är på plats under dagen och svarar på frågor.

Praktisk information

Datum: fredag 8 april.
Tid: 8.30-14.00 för årkurs 5-9 (fullbokat), 14.00-16.00 för alla.
Plats: Hus M och EPIC-huset, Linnéuniversitetet.

Den sista föreställningen med Lunds universitets berömda lasershow börjar kl 16.00 och är öppen för alla, men du behöver boka en biljett. Boka dig via den här länken. 

Under dagen deltar institutionen för byggteknik, institutionen för datavetenskap och medieteknik, institutionen för informatik, institutionen för maskinteknik och institutionen för matematik, institutionen för skog och träteknik och studentföreningen Kodkollektivet.

Ett flertal av Kronobergs teknik- och industriföretag finns representerade under evenemanget, är du student är det därför ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter inför framtiden.

Dagen arrangeras i samarbete med GoEpic.