Två personer pratar med varandra medan de tittar på en skärm

WiTech – ett nätverk för kvinnor inom IT

Den 30:e mars bjuder det kvinnliga IT-nätverket WiTech tillsammans med Sigma Technology i Växjö in till en kväll med temat ”Stand with Ukraine: The Power of IT and People". Under seminariet får deltagarna lära sig om ukrainsk teknikpotential samt hur svenska företag kan stödja ukrainska specialister och företag som fortsätter att verka i Ukraina.

När: 30 mars, 17:00-19:30

Var: Sigma Technology, Icon, Storgatan 82 A, våning 17:2, 352 46 Växjö

Talaren för kvällen är Nataly Lamkén, kommunikationschef på Sigma Technology Group, och WiTechs styrelseledamot. Nataly flyttade till Sverige från Charkiv i Ukraina för sex år sedan och hon ansvarig för global PR och strategisk kommunikation på Sigma Technology samt är för närvarande en del av kristeamet som koordinerar kommunikation relaterad till den aktuella situationen i Ukraina. Sigma Technology Group har ett team på 1 850 IT-experter i Ukraina via Sigma Software som ingår i gruppen. 

Rysslands invasion av Ukraina har förändrat livet för över 44 miljoner ukrainare, tvingat nästan 3 miljoner ukrainare på flykt, orsakat tusentals civila offer, skapat en humanitär katastrof i flera av de större ukrainska städerna.

Ukrainarnas starka anda och hängivenhet berörde många människors hjärtan runt om i världen. Under detta Tech Talk kommer vi att prata om den digitala transformation som Ukraina har gjort de senaste åren. Vi kommer också att prata om IT, kommunikation och tekniks roll i krigstider.

- Många undrar vad man kan göra för att hjälpa Ukraina. Det som många av mina kollegor som är kvar i landet lyfter är att de vill fortsätta jobba, både för att få sina liv fungera och för att fortsätta stödja landets ekonomi, vilket är nödvändigt för att Ukraina ska sedan kunna återuppbygga landet, efter kriget. Under denna kväll, kommer vi prata om den digitaliseringsresan som Ukraina gjort och den enorma handlingskraften som landet har, säger Nataly Lamkén.

- WiTechs mål och mission förutom att nätverka och skapa förebilder är ju även att informera och upplysa. Vi tycker det är självklart att belysa och bidra till dialogen runt situationen i Ukraina, säger ordförande i WiTech Jeanette Schwartz.

Anmäl dig till seminariet