Ahbilasha framför en byggnad på campus i Växjö

Abhilasha valde Linnéuniversitetet för att fördjupa sig i koloniala och postkoloniala studier

Sedan slutet av mars har Abhilasha studerat på masterprogrammet koloniala och postkoloniala studier. En annorlunda upplevelse jämfört med utbildningen i hennes hemland. Utbytet är möjligt tack vare ett strategiskt samarbete mellan Linnéuniversitetet och det i Indien välrenommerade Ashoka University.

Abhilasha valde att söka till utbytesprogrammet inom koloniala och postkoloniala studier eftersom kurserna som erbjuds var särskilt relevanta för hennes forskning inom området migrationslitteratur.

– Jag tycker att båda kurserna som jag har läst var intressanta. Kursen med titeln litteratur och migration täckte ett brett spektrum av teman och sammanhang – från sydasiatiska invandrarupplevelser till queerupplevelser av förföljning. Kursen om slaveri och slavhandel i ett globalt sammanhang var särskilt unik eftersom den kombinerade historiska och litterära metoder för att studera slaverisammanhang, förklarar Abhilasha.

Hon känner att hennes studieupplevelse i Sverige perfekt kompletterade hennes studier vid Ashoka University i Indien.

– Genom att läsa kurserna på Linnéuniversitetet kan jag närma mig mina forskningsintressen ur ett globalt perspektiv, fortsätter hon.

Abhilasha uppskattar universitetets läge och den annorlunda studiemiljön.

– Omgivningen runt Linnéuniversitetet är vacker, särskilt under våren. Med sina många sjöar och all grönska framstår det som en idyllisk plats. När det gäller den akademiska miljön kände jag att den var avslappnad och informell, men ändå ganska strukturerad och effektiv. Diskussioner var fritt flödande, interaktiva och insiktsfulla, beskriver hon.

Nu vänder hon tillbaka till Indien med mer kunskap och nya erfarenheter.

– Det jag tar med mig tillbaka från Linnéuniversitetet är inte bara utbildning utan också kunskap om den unika svenska kulturen - till exempel konsten att fika! Jag uppskattar också de underbara människor jag har träffat här, särskilt gruppen inom Global humaniora, som välkomnade mig väldigt varmt, avslutar Abhilasha.

På bilden syns Abhilasha Sawlani i blå tröja tillsammans med Aritri Chakrabarti som också har studerat på programmet under våren.