Elvira vid sitt skrivbord

Alumnreportage: Elvira jobbar som digital kommunikatör och grafisk formgivare

Elvira har länge haft ett intresse för foto och film. Hennes kreativitet gjorde att hon valde att läsa mediekreatörprogrammet. Idag jobbar hon på Göteborg & Co med fullt fokus på kommunikation för firandet av Göteborgs 400-årsjubileum.

Efter avslutad utbildning hade Elvira lite svårt att hitta rätt jobb. Därför började hon leta efter praktikplatser istället, dels för att få mer erfarenhet och för att se om det kunde leda till något.

– Efter utbildningen sökte jag en praktikplats på Göteborg & Co i Göteborg inom kommunikation för Göteborgs 400-årsjubileum. Efter tre månaders praktik fick jag möjlighet att söka en tjänst inom organisationen, så jag sökte och fick jobbet.

Idag är hennes roll digital kommunikatör och grafisk formgivare på Inhousebyrån för Göteborgs 400-årsjubileum.

– Göteborg & Co har i uppdrag att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det jag arbetar med är kommunikationen för firandet av Göteborgs 400-årsjubileum. Jag ansvarar bland annat för jubileets sociala medier och hemsida. Jag planerar även innehåll till våra digitala kanaler, tar fram innehåll, skriver texter, redigerar film, designar vår hemsida och annan grafisk produktion, berättar Elvira.

För Elvira är ingen dag den andre lik. Hon trivs på jobbet där hon ständigt utmanas av olika arbetsuppgifter.

– Jag får göra så många olika saker, jag gillar mina arbetsuppgifter och jag trivs bra i mitt team på Inhouse. Men det jag skulle säga är det absolut bästa är att jag får jobba med hela staden och kommunicera till göteborgarna om något fantastiskt som ett firande och utveckling av vår stad, säger Elvira.

Mediekreatörprogrammet består av lika delar kommunikation som medieproduktion, vilket speglar Elviras yrkesroll idag.

– Just den kombinationen i utbildningen har jag verkligen haft nytta av i arbetslivet. Jag fick lära mig Adobe CC-programmen vilket jag arbetar med dagligen. En dag på jobbet består av en del möten på kontoret, både digitala och fysiska. Det kan vara kommunikationsplanering eller möten om olika projekt som ska kommuniceras. Ibland är jag ute och dokumenterar till våra kanaler, till exempel om olika jubileumssatsningar i staden, fortsätter Elvira.

Tiden på Linnéuniversitetet minns hon med glädje och kan rekommendera mediekreatörprogrammet till andra med samma intresse som hon.

– Det var tre bra år som var roliga och lärorika. Kalmar är också en fantastisk stad och jag kommer att minnas tiden där som en av de bästa tiderna i mitt liv. Om du har ett intresse för kommunikation och medieproduktion, ska du absolut söka programmet. Det är ett bra program för någon som är kreativ. Programmet var ganska nytt när jag började, men idag måste det nog vara ännu bättre. Utbildningen fick mig att hitta rätt i det jag ville göra, avslutar Elvira.