Med anledning av corona

Ändrade regler vad gäller vissa internationella resor med anledning av covid-19

Regeringen har beslutat att inresande personer till Sverige från Kina tillfälligt behöver uppvisa ett intyg om negativt covid-19-test, oavsett vaccinationsstatus. Enskilda andra länder kan också ha restriktioner vid in- och utresor.

Vid inresor till Sverige från Kina

Folkhälsomyndigheten har nu fastställt vilka kriterier som dessa intyg ska uppfylla. Det gäller bland annat vilken typ av covid-19-tester som är godkända och hur gamla de får vara.

De exakta instruktionerna för vilka kriterier som ska vara uppfyllda vid inresa i Sverige från Kina finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Vid utlandsresor

Om du reser utomlands, följ Sveriges ambassads information om vad som gäller på ditt resmål.

Hos Krisinformation.se finns samlad information från svenska myndigheter om vad som gäller vid resor. 

Utrikesdepartementets reseinformation

På webbsidan UD:s reseinformation hittar du råd och information som du har nytta av inför och under din utlandsresa. Här finns också Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till svenska ambassader och konsulat. 

Appen UD Resklar använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under din resa. I appen kan du ta del av reseinformation, hitta kontaktuppgifter till svenska ambassader och få råd och rekommendationer i de fall du skulle hamna i en nödsituation utomlands.