Kvinnlig student med stipendie i handen

Asals passion för arkitektur belönas med stipendium

Asal har precis avslutat första året på programmet i byggnadsutformning och fick nyligen ta emot Byggnadsvårdsföreningens stipendium. Genom stipendiet kommer hon få ett års medlemskap i föreningen och en plats på deras byggnadsvårdsläger i Västergötland i slutet av augusti.

- Jag blev givetvis glad över att bli utvald som årets stipendiat. Det betyder mycket för mig då det ger mig möjlighet att få ytterligare erfarenheter som jag kan ha nytta av, säger Asal.

Hennes hjärta klappar lite extra för arkitektur och enligt Asal är det så mycket mer än att bygga fyrkantiga väggar med fönster. Hon menar att arkitektur är konsten att skapa en miljö med harmoni utifrån människors behov och välmående med hänsyn till naturen.

- Arkitektur är dessutom ett språk som förmedlar människors kultur, religion och livsstil, menar Asal.

Asal drömmer om att plugga vidare efter sin kandidatutbildning och vill i framtiden arbeta som arkitekt. När hon valde programmet i byggnadsutformning utgick hon från sitt arkitekturintresse. Det hon vill säga till någon som funderar på att söka programmet är att det passar den som är intresserad av teknik och arkitektur och samtidigt vill läsa en bred och lärorik utbildning.

På sommarens byggnadsvårdsläger kommer Asal bland annat få testa på att mura, renovera fönster och restaurera tak.