Momo och Malin sitter i en trappa.

”Bitch I´m A Dream” – en hyllningslåt till hbtqia+-rörelsen

Det tog de båda singer-songwriter-studenterna Malin och Momo blott en förmiddag vid pianot för att skriva årets Växjö Pride-låt. En viktig låt där texten bland annat handlar om att både utforska och våga landa i den person man själv vill vara.

Årets officiella Växjö Pride-låt heter ”Bitch I´m A Dream” och har skrivits av Malin Törnqvist och Momo Mörk Shingai som båda läser kursen Singer-songwriter II. Låten finns på Spotify och är en upptempolåt med Mello-känsla. Malin och Momos tanke med låten är att ta upp hur det kan vara att leva som queer idag.

– Att vår låt blev utvald känns helt fantastiskt.Vi är otroligt stolta över låten och jätteglada att Pride gillade den. Låten ska kännas personlig. Det är viktigt för oss att man som hbtqia+-person känner sig sedd i texten. Vi vill att den ska kännas bekräftande och vara en boost för att våga gå in i sig själv, utforska och landa i vilken jäkla dröm en är! Det är en hyllning till hbtqia+-communityt. Låten förmedlar attityd, självsäkerhet och självkänsla, säger Malin.

Malin och Momo har skrivit musik tillsammans tidigare och har upptäckt att de kompletterar varandra på ett bra sätt då Malin är bra på svängiga melodier och Momo på text.

– Jag är ickebinär så textraden “I can be a nonbinary babe, just look at me” är bland annat en pepp till mig själv. Verstexten är tillägnad andra transpersoner, oavsett om du håller på att förstå vem du är eller lever ditt bästa liv där du känner dig fri att uttrycka dig som du vill. Refrängen är mer universell. Oavsett vem du är och var du kommer ifrån har du alltid varit och är du en dröm, säger Momo. 

De skrev låten på en förmiddag framför pianot och har gjort några få ändringar i texten efter det men grunden gjordes på några timmar. De kände direkt att det var något speciellt med låten. Båda två tycker att de har utvecklats väldigt mycket som låtskrivare genom singer-songwriterkursen.

– Det är en jättebra och rolig utbildning. Songwritingcampen har varit något av de roligaste momenten, då fick vi skriva ihop med andra under en mer intensiv period. Innan skrev vi i princip bara musik på egen hand, men här har vi fått uppleva glädjen och hur mycket bättre det kan bli när man slår sina kloka huvuden ihop. Som i det här fallet, avslutar Malin och Momo.

Under Växjö Pride, den 13 maj, kommer de framföra låten på stora scenen. Momo kommer sjunga verserna och Malin refrängerna.