Gul trehjulig cykel på vintrig landsväg

Galen idé blev verklighet – 15 timmar på cykel gav pengar och kärlek på Kärlekens torg

Hur gick det egentligen för Linnéuniversitetets cykel, med målet att ta sig från Universitetskajen i Kalmar till Växjö? Jo, ett tjugotal medarbetare och studenter kämpade på under hela fredagen och tog sig hela vägen fram till Musikhjälpen och Kärlekens torg. 

Den nästan 13 mil långa cykelturen gick allt annat än lätt och mer eller mindre allt som kunde gå fel gick också fel - men tanken på att ge upp var aldrig närvarande och till slut var målet nått.

– Det blev en större utmaning än vi kunde tro att ta oss från Kalmar till Växjö med Linnéuniversitetets cykel. Allt från batterihaveri till vintervägar med decimetertjock snö gjorde cyklandet till en riktig prövning; egentligen själva kärnan i Musikhjälpen, säger Katarina Ek, chef för Kommunikationsavdelningen. 

Till slut kom cykeln fram, ungefär tre timmar försenat enligt tidsschemat. Dock hade eskapaderna både dels varit med i livesändning otaliga gånger under hela dagen och även uppmärksammats av flera av våra lokala nyhetsredaktioner.  

På Kärlekens torg stod rektor Peter Aronsson och tog emot det fjärde teamet som till slut kunde cykla i mål. 

– Att den här roliga och galna idén blev verklighet känns otroligt. Efter 15 timmar och 130 km fick vi springa in på Kärlekens torg och möta jubel till tonerna av ”Simply The Best”. En oförglömlig laginsats för en fantastisk sak, som jag kommer att minnas länge, säger Emil Andersson, projektledare på kommunikationsavdelningen. 

Trots att det var ett rejält prövat och trött gäng som anlände till Kärlekens torg har det redan hörts prat om vilken utmaning man tänker sig till nästa år…

Så mycket samlades in av Linnéuniversitetets medarbetare och studenter under Musikhjälpenveckan, med temat ”Ingen ska behöva dö av hunger”:

  • Bössan Medarbetare på Linnéuniversitetet: 10 130 kr 
  • Bössan Campus Växjö: 144 230 kr   
  • Bössan Campus Kalmar: 4 740 kr