Utdelning av priset Årets Universitetspartner 2023

Dubbla priser på Guldfesten i Kalmar

Årets Guldfest bjöd på två gånger prisutdelning för Linnéuniversitetet! Samverkanspriset Årets Universitetspartner delades ut för fjärde året i rad och bland de tre nominerade var det till slut Kalmar Energi som vann årets utmärkelse.

Dessutom kammade Linnéuniversitetet hem priset Årets Mötesplats! Något som så klart känns alldeles extra roligt då ett av målen med ett stadsintegrerat universitet var just universitetet som mötesplats.

På plats för att dela ut priset Årets Universitetspartner var vicerektor för internationalisering, innovation och samhällelig drivkraft, Ann-Charlotte Larsson. Från Kalmar Energi var det Per-Martin Carlsson och Viktor Olofsson som var på plats för att ta emot priset. I sitt tacktal sa Per-Martin och Viktor att de är glada och stolta över utmärkelsen och passade även på att uppmana alla andra företag, organisationer och verksamheter att hitta samverkansformer för samverkan med universitetet.

Per-Martin Carlsson Och Vikror Olofsson från Kalmar Energi tar emot priset Årets Universitetspartner

Utöver äran i att vara Årets Universitetspartner består priset också av blommor, diplom och en skulptur från konstnären Matz Nordell.

 - Det är roligt att uppmärksamma det goda samarbetet med Kalmar Energi som är brett, djupt och kreativt. Med dem samarbetar Linnéuniversitetet inom flera utbildningar så studenterna får god inblick i verkliga problem. Inom forskning leder samarbetet till bidrag för ett hållbarare Kalmar, vilket är till nytta för oss alla. Vi är mycket glada att få fortsätta utveckla samarbetet framöver och att det kan inspirera till andra samarbeten, säger Ann-Charlotte Larsson om vinnarna.

Motiveringen lyder:

Kalmar Energi har länge visat stort engagemang för samarbete med Linnéuniversitetet. Samarbetet är starkt både inom utbildning och forskning inom flera områden. De deltar på ett aktivt sätt med studenter genom studiebesök, som gästföreläsare och genom handledning av examensarbeten. De deltar i flera gemensamma forskningsprojekt vilka bidrar till att utveckla ett hållbart samhälle. Kalmar Energi visar på nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet i samarbetet med Linnéuniversitetet.

Övriga nominerade till priset Årets Universitetspartner:

Byggföretagen
Göran Elmquist på Byggföretagen är en eldsjäl som brinner för att koppla ihop våra studenter med byggbranschen, i syfte att skapa möten mellan människor, och skapa möjligheter för god utveckling i branschen och vårt samhälle. Byggföretagen är en stor tillgång både för studenter och näringsliv.

Telin Rekrytering & Konsult
Telin Rekrytering & Konsult är ett företag som visar på nyfikenhet, kreativitet och öppenhet i samverkan med Linnéuniversitetet. Genom deras fina och engagerade bemötande av praktikanter skapas nytta för såväl student som företag.

Se film om Årets Universitetspartner och utdelningen på Guldfesten

Linnéuniversitetet vinnare av priset Årets mötesplats!

Vicerektor Ann-Charlotte Larsson fick gå upp på scen ytterligare en gång under kvällen. Denna gång för att ta emot priset för Årets Mötesplats.

Årets mötesplats uppmärksammar platser som ger ett mervärde till Kalmar stad och som genom sin placering, arkitektur och funktion främjar möten mellan människor. Platsen skapar välbefinnande och gemenskap. Priset uppmärksammar goda exempel och förhoppningsvis inspirerar det till att fler mötesplatser skapas!

Motiveringen lyder

Mötesplatsen är en av Kalmars viktigaste och bidrar till ett urbant stadsliv. Platsen har förflyttat Kalmar framåt och skapat förutsättningar för möten mellan människor från världens alla hörn. Med detta pris vill vi även uppmana Kalmarbor att använda platsen ännu mer. Här kan du uppleva liv och rörelse, njuta av vackra utblickar, äta gott eller slå dig ner för att läsa en bok eller arbeta. 

 - Vi är extra glada över att ha tilldelats pris för Årets mötesplats eftersom en av ambitionerna för Linnéuniversitetet på Universitetskajen var och är att skapa möjligheter och platser för möten, såväl spontana som planerade, säger Helena Meldré, lokalplanerare på Linnéuniversitetet och en av de som arbetat med flytten till Universitetskajen.

Övriga nominerade till priset var Hatstore Arena och Kalmar FF med Hjärtat - Spontanfotboll. Bakom nomineringen står arkitektkontoret Tengbom.