Inalco

EUniWell välkomnar Inalco

Europauniversitetet för välbefinnande (EUniWell) välkomnar nu en ny partner till alliansen, nämligen Institut national des langues et civilisations orientales (Inalco), beläget i Paris. Därmed har EUniWell elva medlemmar från åtta länder.

EUniWells långsiktiga mål är att på ett hållbart sätt främja alla människors välbefinnande genom omfattande forskning, innovativ undervisning och socialt ansvar. Med Inalco har alliansen nu över 330 000 studenter och nästan 60 000 universitetsanställda i sitt internationella nätverk.

Inalco utmärker sig genom sin stora mångfald av undervisning och forskning inom språk, samhällsvetenskap och humaniora. Inalco har sina rötter i studiet av över 100 språk och motsvarande kulturer och samhällen och är det enda offentliga lärosäte och forskningsinstitution i världen som erbjuder ett så brett utbud av expertis inom språkbaserade områdesstudier och globala studier från kandidat- till doktorandnivå.

Professor Jean François Huchet, ordförande för Inalco, förklarar:

– Ett systematiskt tillvägagångssätt för välbefinnande kräver förmågan att förstå den underliggande kulturella komponenten, oavsett om det är på individ-, samhälls- eller världsnivå. Vi ser också mycket fram emot att bidra till att bygga upp en tvärgående axel för områdesstudier och att öka EUniWell:s synlighet för våra utomeuropeiska partner.

Institut national des langues et civilisations orientales (Inalco) grundades 1795 och ligger i hjärtat av Paris. Inalco är ett forskningsuniversitet som specialiserar sig på språkbaserade områdesstudier och globala studier. Det erbjuder över 9 000 studenter kandidat-, master- och doktorandprogram inom samhällsvetenskap, som bygger på studier av över 100 språk och en djup förståelse av deras respektive kulturer och samhällen. Inalcos 14 forskningscentra leder forskningsprogram om cirka 450 språk.

Som ny partner till Europauniversitetet för välbefinnande ansluter sig Inalco till universiteten i Birmingham, Köln, Florens, Konstanz och Murcia, Linnéuniversitetet, Nantes universitet, Santiago de Compostela-universitetet, Semmelweis-universitetet och Taras Shevchenko National University of Kyiv.

Läs hela pressmeddelandet på EUniWell:s webbplats.