Studenter på Linnéuniversitetet

Fler chanser till stipendium på Linnéuniversitetet genom Ikea och Södra

The Bridge kallas samarbetet mellan Ikea, Södra och Linnéuniversitetet. I över ett decennium har partnerskapet funnits vars mål är att driva utbildning och forskning av hög kvalité med koppling till näringslivet. Fokuset ligger på skogsbruk, innovation och hållbarhet.

Från och med 2023 infördes ett stipendieprogram som nu kommer utökas till att fyra internationella studenter kommer erbjudas stipendium som täcker både studieavgiften och levnadsomkostnaderna. Även studenter från Europa kan söka stipendiet och får då sina levnadsomkostnader betalda.

– Detta är ett viktigt steg i att utöka möjligheten för fler studenter att kunna komma till Sverige och läsa sin masterutbildning i innovation eller skogsbruk säger Johan Bergh, Linnéuniversitetet.

Stipendiet gäller för masterprogrammet Innovation genom teknik, ekonomi och design samt det nya masterprogrammet Skogsbruk för grön hållbar utveckling som startar för första gången hösten 2024. Att kunna erbjuda stipendium för dessa program gör att fler studenter från andra länder kommer ha möjlighet att komma till Sverige för att studera. Detta gör i sin tur att såväl Ikea som Södra får ett större utbud av kandidater för framtida arbetskraft.

Vi ser detta som ett långsiktigt rekryteringsarbete. Genom att vi samarbetar med studenterna redan under deras utbildning hoppas vi kunna bidra med fler kompetenta medarbetare till branschen.

Robert Carleke, Ikea och Camilla Keen, Södra

Aktuella ansökningsdatum

För internationella studenter är ansökningsperioden för masterprogrammen öppen fram till 15 januari 2024. För svenska studenter är ansökningsperioden för utbildningarna öppen mellan 15 mars och 15 april.