Notark

Linnéuniversitetet på Västerviks visfestival – följ med!

Linnéuniversitetet hjälper i år till att livesända Every Song has a Story med musikern och vår alldeles egna hedersdoktor Björn Ulvaeus och musikern Graham Gouldman, direkt från Västervik den 12 juli klockan 20.00.

Every Song has a Story är ett projekt som har som mål att entusiasmera unga musiker till att utveckla sitt låtskrivande. Björn Ulvaeus bjuder in en låtskrivande artist och tillsammans sitter de på scen och samtalar om hur man skriver musik, hur man får till en text, och hur låten utvecklas i samarbete med andra.

Björn Ulvaeus och Graham Gouldman

Följ livesändningen och se två av 1970-talets mest framgångsrika låtskrivare samtala under musikalisk ledning av Clarence Öfverman (Roxette) & Christoffer Lundqvist (Roxette& Brainpool).

Björn Ulvaeus startade sin karriär i Västervik med bandet Hootenanny Singers. Många av deras låtar hamnade snabbt högt på svensktoppen. Ulvaeus träffade Benny Andersson 1966 och deras ABBA blev en av världens mest framgångsrika grupper med otaliga hits. Framgångarna för Björn har sedan fortsatt med flertalet musikaler och fyrtio år efter senaste skivan chockade ABBA världen genom att göra comeback med albumet ABBA Voyage. Till detta en spektakulär scenshow med digitala avatarer av medlemmarna.

Graham Gouldman är en av grundarna av gruppen 10cc, som precis som ABBA, var en av 70-talets absolut största popgrupper. Han är även upphovsman till flera 60-talshits, till exempel The Yardbirds For your love, Heart full of soul och  Evil hearted you, The Hollies Bus stop och Herman’s Hermits No milk today.

Every Song has a Story har utvecklats av Slottsholmen & Föreningen Visan tillsammans och sker i samarbete med Västerviks kommun & Länsförsäkringar Kalmar Län. Make Music Matter! vid Linnéuniversitetet har varit med i samordningsarbetet kring Every Song has a Story och så även Talent Coach Songwriting Camp som hålls i Västervik 11-12 juli.  Projektledare för Every Song has a Story är Calle Åstrand. Frågor besvaras bäst av Göran Nikolausson vid Institutionen för musik och bild vid Linnéuniversitetet.