tre studenter på Linnéuniversitetet

Sommarlovskursen i programmering är avslutad!

Under midsommarveckan erbjöd fakulteten för teknik en programmeringskurs i Scratch för barn från 10 till 12 år. Kursen kunde ges tack vare Kodcentrum som tagit fram materialet och några av våra duktiga studenter som ställde upp som lärare i kursen.

Programmeringskursen har redan genomförts en gång tidigare i våras, men denna gången blev det en mer kompakt kurs under tre dagar. Femton glada och energiska barn var på plats måndag till onsdag för att tre timmar om dagen få lära sig att programmera i Scratch. Det gick snabbt för dem att starta och efter ett par timmar började de utmana varandra med olika spel. Kursen avslutades med att varje deltagare visade sitt spel för de övriga deltagarna och föräldrarna som var inbjudna. 

Ledarna för kursen var Mohsen, Gabriele och Shota, tre studenter på institutionen för datavetenskap och medieteknik. Studenterna fick en genomgång från Kodcentrum i vintras och sen var det upp till dem att leda kursen och barnen. Kursen blev väldigt lärorik för dem då det var första gången de var lärare för barn och de är redo att fortsätta under hösten. 

En bra start på sommarlov för både barn och ledare!   

Till hösten hoppas TeMa Linné att kunna fortsätta erbjuda vetgiriga barn flera möjligheter att utveckla nya förmågor i digitalt skapande och programmering!

Vi tipsar gärna om Kodboken.se där det finns mer material om ditt barn redan nu vill lära sig mera! Tack till Kodcentrum för fortsatt gott samarbete.