Malin och Adam låtskrivarna bakom hyllningslåt till Kalmar

Malin och Adam är låtskrivarna bakom ”We are” – en hyllningslåt till studentstaden Kalmar

När Kalmar utsågs till Årets studentstad 2023, ville kommunen hylla staden med en låt. Uppdraget gick till studenter på kursen singer-songwriter vid Linnéuniversitetet.

Malin Törnqvists och Adam Butlers låt ”We are” var den som valdes ut att representera Kalmar. Malin beskriver känslan när de fick beskedet.

– Det var jättekul och en boost för självförtroendet. Det var ett väldigt roligt uppdrag och det är såklart extra kul när man får så fin respons och att Kalmar kommun valde just vår låt.

Malin och Adam hade skrivit musik ihop tidigare under kursen, vilket gjorde att arbetet med låten gick snabbt.

– Adam hade en idé till ett komp. Jag hade en idé om att det skulle vara trallvänligt för att man lätt ska kunna sjunga med. Efter att vi skrev klart texten satte vi sångmelodin, sen var det bara att spela in det i studion, fortsätter Malin.

De hade också en gemensam om idé om vilken känsla låten skulle ge lyssnaren.

– Vi ville förmedla hur det känns att vara student. Att vara ny i en stad, hitta nya vänner, att hitta sig själv, men även känslan av att det är vi studenter som är framtiden, säger Malin.

På frågan om vad de själva tycker utmärker en bra studentstad svarar Malin.

– Att det är en härlig atmosfär och ett bra uteliv, men också en mys- och hemmakänsla.

Båda tycker att det är viktigt med samverkan inom musikutbildningarna vid Linnéuniversitetet och med uppdragsgivare utifrån.

– Vi är varandras framtida kolleger och då är det viktigt att man redan nu skapar kontakter och hjälper varandra. När man läst klart är det också viktigt att vilka möjligheter man har om man vill arbeta med musik, svarar Malin.

Malin som har avslutat kursen singer-songwriter berättar att hon har utvecklats på flera sätt.

– Det har varit jätteroligt! Om jag hade kunnat, så hade jag gått om kursen! Under det här året har jag inte bara utvecklats inom musiken utan också personlighetsmässigt vilket är väldigt roligt, avslutar Malin.

Här kan du lyssna på låten "We are"