Studenter håller pass om studier och studentliv vid Linneuniversitetet

Nyfikna gymnasieelever fyllde lokalerna på Universitetskajen under En dag på universitetet

Förmiddagen den 18 oktober fylldes lokalerna på Universitetskajen av 800 gymnasieelever och presumtiva studenter från Kalmarregionen.

Under En dag på universitetet fick besökarna ta del av inspirationspass om olika utbildningar, gå på rundvandringar och möta studievägledare och studenter som svarade på frågor om hur det är att plugga vid Linnéuniversitetet. 

Nytt för i år var att prorektor Niklas Ammert öppnade evenemanget i Omnispace. Därefter tog studentambassadörer över och höll ett inspirerande pass om studier och studentliv. Våra studievägledare guidade sedan eleverna rätt i utbildningsdjungeln. Här fick också ungas tankar chans att möta forskning inom ramen för Changing conversations.

Det populäraste passet stod polisutbildningen för, som fyllde Aula Sienna med över 200 besökare. Vårt nya kandidatprogram i rättsvetenskap, som startar hösten 2024, lockade också många intresserade lyssnare. 

– Vi är glada över att kunna ta emot så många gymnasieelever och andra som är sugna på att plugga hos oss. Vi upplevde att besökarna var nyfikna på och intresserade av utbildningarna som Linnéuniversitetet erbjuder. Flera deltog också i våra rundvandringar och passade på att tävla om ett par Airpods, säger projektledare Simon Stamming. 

Under förmiddagen kunde eleverna också besöka en mässa i Radix där även Linnékåren och Kalmar kommun ställde ut.