Gul trehjuli elcykel på vinterslaskig väg

Rektor, studenter och personal i Musikhjälpen: Trampade för varje krona för att ingen ska behöva dö av hunger

Linnéuniversitetets medarbetare har startat en Musikhjälpen-bössa. För att uppmärksamma detta och samla in pengar ska ett gäng kollegor under fredag 15/12 cykla från Universitetskajen i Kalmar hela vägen in i buren på Kärlekens torg i Växjö.

Med start klockan 06.00 på fredagsmorgonen är det ett 20-tal personer från Linnéuniversitetet som ska turas om att cykla de 12,5 milen från Kalmar till Växjö.

Omkring 12 timmar är sträckan beräknad att ta och först ut är Linnéuniversitetets kommunikationschef Katarina Ek som börjar trampa från Universitetskajen redan klockan 06.00.  

Därefter är turen indelad i fyra team bestående av studenter och personal från Linnéuniversitetet.

Sist ut att sätta sig på cykeln är rektor Peter Aronsson. Enligt beräkningarna ska han rulla in på Kärlekens torg framåt 18-tiden på fredagskvällen.

–Jag cyklar gärna, så detta är en liten insats för ett stort ändamål. Det är ett otroligt viktigt tema och kan jag bidra till att sätta ljuset på vikten av att utrota hungern, så gör jag gärna det, säger Peter Aronsson.

Tittare och lyssnare hålls uppdaterade med jämna mellanrum under hela cykelturen via sociala medier (@Linnéuniversitetet) och via SVT:s Duo-app. Väl framme i Växjö och Kärlekens torg välkomnas rektor in i burvärmen för en intervju.

– Musikhjälpen är en av årets största insamlingar till Radiohjälpen och alltid med ett tema som rör globala utmaningar. Växjö är en av två värdstäder för Linnéuniversitetet och när insamlingen kommer hit vill vi passa på att uppmana kollegor och studenter att stödja ett viktigt arbete som görs av många organisationer och människor, både under insamlingen men framför allt i de insatser som blir resultatet av insamlingen, säger Katarina Ek. 

 Här kan du stötta insamlingen: