Skylt med texten Musikhjälpen

Ska du göra något initiativ för Musikhjälpen? Anmäl det till oss!

För första gången någonsin kommer Musikhjälpen till Småland! Mellan den 11 och 17 december 2023 kommer Stortorget i Växjö att sjuda av aktivitet. Linnéuniversitetet medverkar så klart!

Ska du göra något initiativ för att samla in pengar till Musikhjälpen? Vi samlar alla initiativ från oss på Linnéuniversitetet på sidan Lnu.se/musikhjalpen. Mejla information om ditt initiativ till musikhjalpen@lnu.se

Musikhjälpen är ett evenemang som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Varje år och insamling har ett eget tema och temat för 2023 är Ingen ska behöva dö av hunger.

Under en vecka i december varje år blir tre kända programledare inlåsta i en glasbur på ett torg i en svensk stad, där de sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. I år står glasburen på Stortorget i Växjö. Under sin vecka i Glasburen får programledarna besök av Sveriges största och bästa artister och människor från hela landet som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Programmet sänds direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play. 

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till projektgruppen på Kommunikationsavdelningen: musikhjalpen@lnu.se